понеділок, 03 вересня 2012 05:15

Відкрили перший на Львівщині сміттєзбиральний завод

Автор: фото: Павло Паламарчук
 

Перший на Львівщині сміттєзбиральний завод відкрили минулого тижня біля Червонограда. Його почали будувати 2001 року. Вклали з бюджету області понад 12 млн грн. Планують іще 6 млн. Окрім міста, має обслуговувати Соснівку та селище Гірник. За рік завод перероблятиме  100 тис. т відходів. Тут роботу отримали 20 людей.

На недавно заасфальтованій ділянці просто неба розташована червона сортувальна лінія. За 10 м від неї склад. Дві жінки вручну перебирають та пресують пластмасові пляшки. До лінії під'їжджає сміттєвоз. Висипає перед нею непотріб. Трактор ковшем накидає його на транспортер. Це піднімається у барабан, а звідти потрапляє до невеликої кімнати на другому поверсі. Там за стрічкою стоять восьмеро чоловіків. Біля кожного урна без дна.

— Працюємо в парах, — хапає шматок картонної коробки Василь Фірмак, 56 років. — Я з напарником тіко папір забираю з лєнти. Інші хлопці відбирають метал, пластикові пляшки та шкло. Всьо решта далі по лєнті проходить і падає на машину. То вже перебране, може в землі перегнити. А те, шо ми відібрали, в контейнери потрапляє. Пакується і на переробку їде. Правда, не тут. Везуть на заводи, де то переробляють.

Найближчим часом в області відкриють іще два такі підприємства. Де — не повідомляють.

— Щоб журналісти людей не налякали. Як це вже було з чутками, що сміття зі Львова возитимуть у Миколаїв, — пояснює губернатор Михайло Костюк.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили перший на Львівщині сміттєзбиральний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути