четвер, 22 квітня 2010 16:42

Василь Горбаль похвалився своїми друзями

"Я завинив перед Львовом і своїми батьками, бо покинув їх і поїхав робити кар"єру до Києва", — розповідає новий губернатор Львівщини 39-річний Василь Горбаль на офіційному представленні в облдержадміністрації у середу, 21 квітня, об 11.15.

— Коли тут ріс, Львівщина була успішним регіоном. А останніми роками мені було соромно запросити сюди київських друзів. Я хочу знову підняти імідж Львівщини. Усі члени сьогоднішнього Кабінету Міністрів та нові губернатори — мої друзі. Я використаю це у своїй роботі.

Президент Віктор Янукович мав представити Горбаля у понеділок. Кажуть, не приїхав через пікети у Львові проти міністра Дмитра Табачника. Губернатора представив віце-прем"єр Віктор Слаута, 58 років.

На столах президії в адміністрації розставили "Олеську" мінеральну воду. Попередній голова ОДА Микола Кміть, 44 роки, володіє компанією з виробництва "Моршинської". За його губернаторства переважно її ставили під час усіх засідань.

— Тепер на столах розкладатимуть гроші, — жартують журналісти. Василь Горбаль раніше очолював "Укргазбанк", входить у наглядову раду Нацбанку.

Губернатор прилетів з Києва до Львова у середу зранку, за 2 год. до призначення. О 9.00 під"їхав на чорному "хамері" з київськими номерними знаками до будинку батьків на вул. Мацієвича у приватному секторі мікрорайону Левандівка. Триповерховий салатовий особняк Горбалів найвищий на вулиці. Дорога на Мацієвича неасфальтована, з вибоїнами.

Ковані ворота відчиняє батько губернатора — Михайло Васильович, 66 років. Одягнений у класичні штани і сорочку бузкового кольору з краваткою. На подвір"ї з машини виходить Василь Горбаль з двома охоронцями. Усі в темних костюмах. Василь Михайлович обіймає батька. Розмовляють 5 хв., знов обіймаються. Василь сідає у машину і їде до ОДА на призначення.

— Видно, Василь приїжджав до батька, щоб той благословив його. Михайло Васильович дуже добра людина. Завжди такий спокійний, врівноважений. І син — інтелігент. Приїжджає додому на всі свята, — шепоче через паркан їхня сусідка. Більше говорити не хоче. Додає, що поспішає на роботу.

Михайло Горбаль іконописець. Про матір Василя Римму сусіди кажуть, що викладала у Друкарській академії.

"Регіонал" Василь Горбаль очолював виборчий штаб Януковича у Києві. Двічі розлучений. Із другою дружиною співачкою Галліною прожив 10 років. Серед його близьких друзів називають Нестора Шуфрича, міністра з надзвичайних ситуацій, Дмитра Табачника, міністра освіти, Ігоря Бакая, колишнього голову компанії "Нафтогаз Україна", Людмилу Кучму, дружину колишнього президента. Михайло Саакашвілі, президент Грузії, — його однокурсник. Горбаль багато жертвує на Українську православну церкву Московського патріархату. Його статки оцінюють у $65,0 млн.

Зараз ви читаєте новину «Василь Горбаль похвалився своїми друзями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути