Місяць української кухні на час посту розпочали у студентському кафе Тернопільського кооперативного коледжу.
— Готуємо пісні голубці з картоплею, вареники, борщ із грибами, рибні страви, — розповідає майстер виробничого навчання Лілія Мокрій, 45 років. — Усе змітають. Буває, що на обід приходять навіть із банків, бо ми в центрі міста.
Перед тим готували страви кавказької, російської, білоруської кухні. Ідея навчати майбутніх кухарів і кондитерів на досвіді народів світу належить директорові коледжу Василеві Мулярчуку.
— З кавказької кухні я брав чанахи, — каже Олександр Орляк, 17 років, який чергує на кухні. — З білоруської — драники з сиром. Сам допомагав їх готувати. Навіть тер картоплю на тертці, бо так смачніша, ніж на комбайні.
Леся Білик, 18 років, часто готує у студентському кафе. Каже, що найпопулярніша серед відвідувачів українська кухня. За ціною найдешевша. Борщ коштує 1,70 грн, грибна юшка з галушками — 1 грн, голубці — 4,3 грн.
Перші страви тут від 2 до 3 грн. Котлета — 1,70 грн, товченики рибні — 2,74 грн. Найдорожча — кавказька кухня. Азу, люля-кебаб, чанахи — по 6 грн.
Ми не готуємо страви, які коштуватимуть більше 8 гривень, — пояснює Лілія Мокрій. — Бо надто дорогі для студентів. Ціни у студентській їдальні коливаються від 1 до 7 грн.
Коментарі