пʼятниця, 30 вересня 2011 16:53

У Трускавці відстрілювали собак

— Минулого вівторка в обід якісь чоловіки виловлювали псів просто на очах у людей. Грузили їх у білу "газельку". Моя колежанка записала номерні знаки. Дізналася, що то працівник бориславського комунального підприємства "Еко-місто" Іриней Луценко. Поїхали до нього додому, а він каже: "Маю усне доручення від Козира (Руслан Козир — мер Трускавця. — "ГПУ"). Трускавець готується до міжнародного економічного форуму 14 — 15 жовтня. Приїде прем'єр-міністр Микола Азаров. Треба очистити місто від бродячих псів". Куда він тих собак дів, не сказав. Підозрюю, що вони вже неживі, — говорить місцева 50-річна Лідія Буга. Вона волонтер товариства захисту тварин.

Каже, у четвер о 5.30 біля міської лікарні на вул. Данилишиних хтось стріляв у псів.

— Люди чули постріли. Біля ринку під липою бачили собаку з простріленою пащею. Решту трупів, певно, вбивці поховали. Як можна так знущатися з бідних тварин?

— Із місцевого бюджету не виділяли ані копійки на вилов собак. Швидше за все, це власники санаторіїв організували. Ми до їхньої приватної території нічого не маємо. У місті багато бродячих собак. Щоби поставити вольєри, потрібно мати землю. У нас вільної немає. Ми співпрацювали із львівським товариством захисту тварин "Лев". Воно вивезло псів у свій вольєр до Львова. Був спокій недовго. Пару місцевих волонтерів захисту тварин їздили їх звідти забрати. Привезли й випустили у парк, — розповідає Юрій Терлецький, 40 років, із Трускавецької міськради.

Зараз ви читаєте новину «У Трускавці відстрілювали собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути