середа, 29 грудня 2010 16:30

У колядників радять перевіряти документи

— За 18 років, які я в Луцьку, нікого не благословляв ходити по квартирах збирати гроші для сиріт чи незрячих, — каже волинський митрополит православної церкви Ніфонт, 62 роки. — А в єпархію дзвонять віруючі й кажуть, що до них приходять якісь люди і збирають із мого благословення кошти.

Найчастіше шахраї виманюють гроші для сиротинців, людей із вадами та на будівництво церков.

— Прийшла жіночка, невисока, в темній куртці. Просила на новий храм у селі Гектари Горохівського району. Показала список людей, що вже пожертвували. Я дала двадцятку. А недавно дізналася, що ніякої церкви там не будують, — розповідає лучанка 56-річна Любов Баранова.

Під час новорічно-різдвяних свят від Волинської єпархії ходитимуть колядники. Збиратимуть кошти на будівництво в Луцьку собору Всіх святих землі Волинської. Щоб не виникало непорозумінь, владика надав їм письмові благословення.

— Вони надруковані на фірмовому бланку з мокрою печаткою та моїм підписом. Я підписуюся тільки чорною ручкою, — говорить.

Зараз ви читаєте новину «У колядників радять перевіряти документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути