понеділок, 28 травня 2012 07:30

Третьокласник "замінував" школу

Автор: МАЛЮНОК: Володимир Казаневський
 

У понеділок уранці до міліції зателефонував невідомий. Сказав, що школа №10 на вул. Генерала Чупринки у Львові замінована. Довелося евакуювати 300 учнів і 35 учителів.

— Паніки не було, — розповідає директор школи Марта Маркуніна, 66 років. — Учні спокійно вийшли з приміщення. Годину почекали, доки пес по кабінетах походить, та й продовжили уроки.

З'ясувалося, що телефонував третьокласник. Його вирахували за номером мобільного телефона.

— Наші учні такого стиду ніколи б не зробили, — продовжує Марта Юхимівна. — Це був хлопець із 99-ї школи. Казав, що замінована школа №30, це десь біля його будинку. Хотів із вікна подивитися, як міліція буде працювати. Але наші славні диспетчери щось там недочули і послали наряд до нас, на Чупринки. Років 10 тому нас уже "заміновували". Тоді також чужий учень телефонував, балувався.

Це другий хибний виклик, вчинений неповнолітнім в області цього року.

— Школярі з Івано-Франківська під час уроків вирішили побавитися і по мобільному зателефонували львів'янину, — каже керівник відділу зв'язків із громадськістю обласної міліції Світлана Добровольська. — Сказали, що в його будинку є бомба. А минулої зими в Новому Роздолі п'ятикласник "замінував" школу, бо не вивчив уроки і боявся йти на заняття. Батькам варто пояснити дитині, що після такого повідомлення виїжджає понад 50 осіб — кінологи із собаками, вибухотехніки, райвідділ міліції, слідчо-оперативна група, пожежні, "швидка", газовики, електрики та працівники жеку. На жаль, наше законодавство не передбачає відшкодування витрат. Тож батьків школяра чекає лише штраф за невиконання своїх обов'язків — від 17 до 51 гривні.

Зараз ви читаєте новину «Третьокласник "замінував" школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути