четвер, 18 листопада 2010 19:16

Трасу Львів–Шегині ремонтують допотопною технікою

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Дорогу в об’їзд міста Городок на Львівщині прокладають з 2008 року
Дорогу в об’їзд міста Городок на Львівщині прокладають з 2008 року

Зранку, 15 листопада, на автотрасі міжнародного значення Львів–Шегині біля села Братковичі Городоцького району у вагончику для робітників нікого немає. Простоює вантажівка та екскаватор. Тут з квітня 2008-го зводять 4 км дороги в об'їзд цього села та райцентру.

Трасу обслуговує Пустомитівська дорожньо-експлуатаційна дільниця "Укравтодору".

— Сьогодні сонечко світить, сухо, а техніка стоїть. А впаде сніг, почнуть наші дорожники асфальт класти, — усміхається водій "мітцубісі" 29-річний Василь Іваночко зі Львова. Кожних вихідних їздить тією трасою до батьків дружини у село Родатичі. — Як почали об'їзну трасу робити, дуже втішився. Думав, нарешті перестанемо через Городок їздити. Там місто — діти бігають. Та де там. Уже третій рік тих пару кілометрів прокласти не можуть. Трасу Львів–Шегині ремонтують допотопною технікою. Треба було турків чи македонців загнати, тоді був би результат. От Київ–Чоп іноземці робили, тепер тою дорогою любо їхати.

Роботи мали закінчити у грудні 2008-го. Та через брак грошей будівництво заморозили. 1 жовтня цього року голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль заявив, що прокладання дороги Львів–Шегині відновили. Мовляв, ситуація була критичною, бо попереднє керівництво "Укравтодору" залишило велику кредиторську заборгованість. Але область отримала гарантії уряду. Однак за кілька тижнів закінчилися гроші на пальне.

— Ми не маємо за що робити капітальний ремонт. Займаємося земельними роботами навколо майбутньої об'їзної дороги. До кінця року обіцяють налагодити фінансування. Не знаю, як воно буде, — говорить 44-річний Віктор Шикула, заступник начальника служби автомобільних доріг у Львівській області.

Жителі Городка і Братковичів обурені такою роботою. Кажуть, якщо наступного року належним чином не відремонтують дорогу, влаштують акцію непокори.

— Нам вішали локшину на вуха. Мовляв, кошторис робіт склали ще 2004-го, туди заклали 22 мільйони гривень. Де ті гроші? Сьогодні такий сонячний день, а вони собі відпочинок влаштували, — розповідає жителька Городка Ірина Макар, 35 років. — Дорогу, яка є, занехаяли. Все на об'їзну надіємося. Ніхто ніяких світлофорів, "зебр" та "лежачих поліцейських" не ставить. А зі Львова до польського кордону через наше місто "шумахери" гасають. Нещодавно на цій трасі 20-річного хлопця із Родатичів машина покалічила. І ніхто на таке не зважає.

— Фури попід хати їздять, гуркотять. Люди, що біля дороги живуть, курку бояться випустити, — додає 54-річний Михайло з Братковичів.

У жовтні "Укравтодор" паралельно почав ремонтувати трасу Львів–Шегині, що пролягає через села Холодновідка, Конопниця. Проклали 2-кілометровий відрізок і зупинили роботу. Водії об'їжджають його по зустрічній смузі.

Зараз ви читаєте новину «Трасу Львів–Шегині ремонтують допотопною технікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути