Ексклюзиви
субота, 06 жовтня 2007 07:02

Шведський благодійник побудував селянам школу

Минулої суботи в селі Будимля Дубровицького району Рівненської області відкрили нову середню школу. Навчання розпочнуть усередині жовтня — коли завезуть парти.

Одноповерхова новобудова розрахована на 200 осіб. У першому корпусі навчатимуться учні перших–п"ятих класів, а у другому — старшокласники. Окремо зведуть спортзал та їдальню.

Школу побудували на кошти шведського благодійника Уве Классона з міжнародної організації "Дім Миру. Діти Чорнобиля. Оазис". Із сільрадою він співпрацює з 2001 року.

— Будимля та Переброди — єдині села області, що належать до другої радіаційної зони, — розповідає 30-річний голова Перебродівської сільради Валерій Крижик. — Школу звели за рік. Ми не витратили на це жодної копійки. Шведи власним коштом привезли будматеріали, меблі та комп"ютери з-за кордону. Лише парти українського виробництва.

Стара школа в центрі Будимлі розміщувалася у двох хатах. Одну з них торік закрили через аварійний стан приміщення — потріскали стіни та дах.

— Узимку було дуже холодно. Діти приходили на уроки в рукавичках, одягали по два светри. Класи обігрівали грубкою. Та то мало допомагало, — каже 25-річна селянка Мирослава Гребінець. — Нова школа матиме електричне опалення.

Зараз ви читаєте новину «Шведський благодійник побудував селянам школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути