четвер, 04 червня 2009 18:10

Старий тролейбус переобладнали під екскурсійний

Автор: фото: Іван Пшоняк
  Мер Тернополя Роман Заставний виходить із екскурсійного тролейбуса на вулиці  Замковій. Машина зробила перший рейс у вівторок
Мер Тернополя Роман Заставний виходить із екскурсійного тролейбуса на вулиці Замковій. Машина зробила перший рейс у вівторок

У Тернополі запустили екскурсійний тролейбус. Зініціював новинку міський голова Роман Заставний, 37 років. Із працівниками "Тернопільелектротрансу" він відправився на ньому у перший рейс.

— Тернопіль повинен шукати якісь родзинки, щоб привертати увагу туристів, — усміхається Заставний.

Тролейбус чеського виробництва випустили на лінію 1980 року. Раніше він працював у звичному режимі. Його двічі ремонтували. Цьогоріч мали списати.

— Багато треба було зробити. Практично реставрували від основної деталі — рами, — каже начальник комунального підприємства "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх, 31 рік. — На капітальний ремонт витратили понад 46 тисяч гривень.

Усередині екскурсійний транспорт оббили вагонкою, постелили паркет. Над вікнами почепили фото краєвидів старого Тернополя. У тролейбусі — 34 місця, оббиті шкірзамінником.

Екскурсійний тролейбус курсуватиме біля наймальовничіших місць Тернополя — міських парків та ставу. Маршрут поки що орієнтовний. Це готель "Тернопіль" — масив Дружба — центр — вул. Князя Острозького — просп. Степана Бандери — просп. Злуки. Пасажирів супроводжуватиме екскурсовод. Приблизна вартість проїзду — 100 грн.

— Якщо ми його назвемо "антикризовий" тролейбус, думаю, це не найгірший варіант. Зможемо зайняти туристів на хвилин 40 поїздки по такому маршруту, — говорить Роман Заставний.

Якщо тролейбус буде рентабельним, мерія міста переобладнає під екскурсійний ще чотири. Або зробить із них кафетерії на колесах.

Зараз ви читаєте новину «Старий тролейбус переобладнали під екскурсійний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути