субота, 08 вересня 2007 07:11

Солеварам заборгували 600 тисяч гривень

Аварія копальні N9 Солотвинського солерудника у Тячівському районі Закарпатській області призвела до призупинення виробництва. З початку літа шахту затоплюють підземні води.

Віце-прем"єр-міністр України Андрій Клюєв доручив негайно відновити роботу солеварного підприємства. Минулого вівторка у Солотвині побував міністр агрополітики Юрій Мельник. Чиновник підрахував, що для стабілізації роботи підприємства необхідно 85,5 млн грн.

— Міністр оглянув шахти N8 та N9, зустрівся з колективом солерудника і головними лікарями обласної та алергологічних лікарень, — розповідає заступник селищного голови Янош Кочерга, 37 років. — Пообіцяв, що уряд виділить гроші для відновлення роботи збиткового солерудника.

Щороку з копалень Солотвинського солерудника підіймають 10 тис. т солі, хоч запасів вистачає на 15–17 тис т. 2007-го солерудник простоював чотири місяці. Заборгували 600 тис. грн зарплати.

У підземеллях солерудника продовжують оздоровлювати пацієнтів алергологічних лікарень. Щороку шахту відвідують чотири тисячі хворих на ядуху.

Зараз ви читаєте новину «Солеварам заборгували 600 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути