вівторок, 06 травня 2008 07:10

Сміття із Солотвина вивозять на полігон

У Богородчанському районі Івано-Франківщини ліквідували Солотвинське сміттєзвалище. Несанкціонований вивіз побутових відходів на ньому тривав із 2005-го.

Місце, де був смітник, засипали глиною й засадили вербами.

— За всіма людьми не встежиш, хтось попри заборону і далі непотріб висипає. Та це вже поодинокі випадки, — розказує Солотвинський селищний голова 49-річний Степан Гринішак.

Проблема сміттєзвалища існувала три роки. Рідкі побутові відходи змивало стічними водами в річку Бистрицю Солотвинську, забруднювало її притоки та береги в Богородчанському районі. Жителі навколишніх сіл неодноразово висловлювали незадоволення у зверненнях до районної та обласної рад. Наприкінці березня створили комісію із представників санстанції. Вона домоглася закриття сміттєзвалища.

Нині шість разів на місяць Солотвином проїжджає машина і забирає сміття. Безкоштовно вивозить його до урочища Мачари, на полігон села Старі Богородчани.

Зараз ви читаєте новину «Сміття із Солотвина вивозять на полігон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути