середа, 22 жовтня 2008 07:09

Скло і пластик почали сортувати

Зелені контейнери для скла та жовті для пластику з"явилися поряд із звичайними смітниками в центральній частині Тернополя. Влада міста проводить експеримент, просячи городян сортувати сміття.

— Основне тут те, що ми вилучаємо найнебезпечнішу частину — ПЕТ-пляшки. Саме вони самозагоряються на звалищах, — каже начальник міського управління житлово-комунального господарства Олег Соколовський, 47 років.

Не всі жителі сортують сміття. Багато скляних і пластикових пляшок викидають в загальний сміттєвий бак. А до скла і пластику кидають інший непотріб.

— Ми проводили невелике опитування серед людей і отримували часом дуже дивні відповіді, — розповідає Олег Соколовський. — Дехто каже: чому я буду старатися щось сортувати і на тому давати комусь заробити? Хоча саме підприємство, яке займається вивезенням сміття, через це нововведення тільки в мінусах — один новий контейнер коштує більше 2 тисяч гривень. Уже зараз їх установили 20.

Щоб привчити людей до сортування, по місцевому телебаченню планують показувати тематичні передачі. У школах Тернополя проводять роз"яснювальну роботу.

За рік із міста вивозять 100 тис. т сміття. Пластик і скло становить майже 30%.

Зараз ви читаєте новину «Скло і пластик почали сортувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути