четвер, 02 липня 2009 19:56

Селу Івана Франка повернули назву Нагуєвичі

Верховна Рада України повернула селу Івана Франка Дрогобицького району Львівської області колишнє найменування — Нагуєвичі. За це проголосували 234 народних депутати. Нагуєвичі перейменували 58 років тому — 25 червня 1951 року.

— У нас були великі проблеми з тими назвами, — розповідає секретар Івано-Франківської сільської ради 52-річна Любов Тимчишин. — Особливо при оформленні права власності, спадку. Адже на штампі було Нагуєвичі, а в документах Івана Франка. Сільська рада мусила весь час давати пояснюючі довідки.

Про повернення назви селу його мешканці заговорили ще на всеукраїнському референдумі першого грудня 1991 року. Але тільки тепер, коли взялися прокладати газ і проблема з назвою у документах постала на всеукраїнському рівні, парламент розглянув це питання.

— Газифікували тільки школу, а людям кажуть самим газ проводити, — говорить секретар. — Та хоч би центральну трубу кинули, а кожен би собі сам уже до двора провів.

У Нагуєвичах 698 дворів на 2317 жителів. 70 господарств пустують, молодь виїжджає у Дрогобич, Львів. В області село славне тим, що багато офіцерів міліції родом із Нагуєвич.

— Якщо хлопець каже, що з Нагуєвич, то його питають, чи не міліціонер часом, — додає Любов Тимчишин.

Іменем письменника Івана Франка названі обласний центр Івано-Франківськ та селище міського типу Івано-Франкове Яворівського району на Львівщині.

Зараз ви читаєте новину «Селу Івана Франка повернули назву Нагуєвичі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути