понеділок, 14 травня 2012 00:45

"Санаторії в Криму дорогі, з ними не працюємо"

Львівська облдержадміністрація виділила близько 50 млн грн на дитяче оздоровлення. Програма охопить 140 тис. дітей, це на 20 тис. більше, ніж торік. Про неї розповідає начальник обласного управління у справах сім'ї та молоді Анатолій Ігнатович, 31 рік.

— Дозвілля дітей улітку можна умовно поділити на три категорії. Окрім пришкільних таборів, є наметовий відпочинок — природничі, спортивні, творчі, освітні походи та оздоровлення у стаціонарних санаторіях. Наприкінці травня буде відомий перелік усіх закладів. Торік їх було 26.

Куди звертатися батькам?

— Потрібно написати заяву про потребу в оздоровленні — у сільраду, райвідділ у справах дітей або наше управління. Подати свідоцтво про народження. Якщо дитина належить до пільгової категорії — з багатодітної чи малозабезпеченої родини, будинків сімейного типу, інвалід, треба надати документи, які це підтверджують. Якщо хвороблива — скерування від лікаря. Таких оздоровлюють безкоштовно та першочергово. Батькам пропонують на вибір оздоровчі заклади, розклад заїздів. Школяра можуть оздоровити бюджетним коштом раз на рік.

Скільки коштує путівка не для пільговиків?

— Треба сплатити 10-30 відсотків вартості, залежно від типу місця оздоровлення — чи то звичайний табір, чи спеціалізований санаторій. Зазвичай це кількасот гривень. Поки що точної цифри не скажу, торік було 200-400 гривень.

Дорослі часто нарікають, що не можуть відправити дитину на оздоровлення без хабара лікареві або чиновнику.

— Ще не було випадку, щоб за наявності путівок комусь відмовили. Інша справа, що батькам не завжди підходить той відпочинок, який пропонують, умови табору чи санаторію, розклад заїздів.

Як обираєте місця відпочинку?

— Щороку оголошуємо тендер на закупівлю путівок для дітей. Санаторії надсилають свої пропозиції, кошторис, ми та санепідемстанція виїжджаємо на місце, перевіряємо умови й укладаємо договір. Найбільше за ціною і якістю послуг нам підходять санаторії й оздоровчі табори на Львівщині, Івано-Франківщині та Закарпатті. Один день проживання там коштує від 120 гривень, путівка розрахована на 21 день. Санаторії в Криму — від 170 гривень, із ними майже не співпрацюємо. Хіба що дітей  пільгових категорій або з високими навчальними, спортивними досягненнями відправляємо в "Артек". Щороку є путівки в Миколаївську, Одеську, Херсонську області.

Зараз ви читаєте новину «"Санаторії в Криму дорогі, з ними не працюємо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути