понеділок, 06 серпня 2012 06:15

Шахтарі лякають керівництво страйками

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

— Ми постійно мусимо випрошувати свою чесно зароблену зарплату. То ше добре, шо в нас колектив такий бойовий і згуртований. А то б не бачили грошей як власних вух, — каже Оксана Смонтовська, 43 роки, із Червонограда.

У четвер, 26 липня, понад півсотні працівників "Львівської вугільної компанії" в помаранчевих касках пікетують облдержадміністрацію.

— Затримки грошей у нас із жовтня минулого року тягнуться, — 39-річна Вікторія Попало витирає піт з обличчя червоною хусткою. — Тоді новий власник прийшов. Правда, хто він — дотепер не знаємо. Ходили до керівництва, просили організувати зустріч із ним. Але яке там. Не хочуть. У нас зарплата з 2010 року не мінялася. Маємо в середньому 2 тисячі. А коли ше і того не платять — узагалі трагедія. У мене двоє дітей, чоловік не працює. Зараз нам начальство винне гроші за червень. А до вчора і за травень не давало. Але як почули, шо ми на мітинг їдемо, зразу гроші знайшли. У грудні й січні тоже зарплату морозили. Ми прийшли до них, кажемо: будемо страйкувати. Вони тільки посміялися з нас. Але коли ми приїхали до Львова і покричали тут під білим домом, то вже їм було не до сміху. Видали зразу майже всі гроші. Ми думали, шо провчили їх. Але де там. За лютий знову грошей не дали. Ми — заяву на мітинг. То вже начальство настрашилося і на другий день гроші видали. Але що б ви думали? За березень-квітень — знов затримки. І отак постійно. Гроші дають тільки тоді, коли їх мітингом лякаємо.

"Львівську вугільну компанія" створили 2008 року, має 1048 працівників. Займається збагаченням вугілля і його відходів.

— Заборгованості виникають через недостатні розрахунки з боку державного підприємства "Львіввугілля" за отримані послуги, — коментують в облдержадміністрації. — Але 25 липня "Львіввугілля" перерахувало компанії 4,8 мільйона гривень. Тож заборгованість погасили.

На восьми шахтах Львівщини працюють 10 736 осіб. В адміністраціях стверджують, що проблем із виплатою зарплат немає.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі лякають керівництво страйками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути