Ексклюзиви
середа, 18 липня 2007 07:00

Різак попросив оправдального вироку

Апеляційний суд Івано-Франківської області переніс на 25 липня остаточне слухання у справі колишнього губернатора Закарпатської області Івана Різака.

У понеділок Різак прийшов у судову залу з двома лікарями і братом Василем. Засідання тривало три години. Охоронці в повному обмундируванні знемагали від спеки.

Різака звинувачують у доведенні до самогубства ректора Ужгородського держуніверситету Володимира Сливки, зловживанні службовим становищем, отриманні хабара, користуванні мобільним телефоном за рахунок "Закарпаттяобленерго", організації масових заворушень у Сваляві, незаконній видачі посвідчень радника губернатора трьом особам. За це прокурор Олександр Завадський просить 12-річного позбавлення волі з конфіскацією майна. Суддя Надія Стефанів дала обвинуваченому виголосити останнє слово.

— Ця справа спрямована на знищення моєї особи, моєї сім"ї, моєї гідності, щоб зламати мене морально і фізично, — заявив підсудний. — Жодні звинувачення в суді не підтвердилися і не мають доказової бази. Я ще раз заявляю, що не причетний до смерті ректора Ужгородського університету Володимира Сливки, якого я завжди поважав і поважаю. А чи було самогубство?! У цю версію ніхто не вірить. Чомусь немає жодних відбитків пальців на трьох ножах, якими нібито вчинив самогубство ректор.

Іван Різак намагався добре триматися, час від часу ковтав таблетки і запивав їх мінеральною водою.

— Ваша честь, прошу об"єктивно і справедливо зважити на всі мої доводи і винести мені оправдальний вирок, — додав підсудний.

Суддя відклала слухання справи до 25 липня. Різак разом із лікарями, братом та охоронцями рушив до тризіркового готелю "Аускопрут". "Швидка" від нього від"їхала через годину.

Зараз ви читаєте новину «Різак попросив оправдального вироку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути