понеділок, 30 квітня 2012 05:15

Птиця гине через поганий корм

— Минулого тижня дві мої курки здохли — біла і ряба. Я в садку закопала. До інших придивилася — півень гребінь опустив, понурий по подвір'ю ходить. А сусідка казала, що в сусідньому Ожидові кури масово поздихали. Може, то якась куряча чума чи грип. Як мені своїх курей уберегти? Чи, може, їх краще порізати? Але чи можна буде їсти?

Запитує 59-річна Мирослава Струпун із села Кути Буського району на Львівщині

Відповідає начальник управління ветмедицини Буського району Ігор Белей, 51 рік:

— У деяких господарствах у селі Ожидів і справді погинула птиця. Кури ставали мляві, погано їли, а потім здихали. За місяць, до середини квітня, загинули 249. Усі господарства, де їх тримали, знаходилися в одному кутку села. Наша місцева та львівська ветлабораторії провели дослідження. Інфекційних захворювань не виявили. Але при розтині у шлунку всіх курей виявили високий вміст солі, від надлишку якої птиця гине. Виявляється, люди закупили неякісні корми для птахів або годували їх свинячим комбікормом. Коли купуєте корми, раджу вимагати ветеринарну довідку. Там має бути чітко вказано, для кого вони призначені, в яких дозах давати худобі чи птиці. Курей, які захворіли з такої причини, можна споживати в їжу.

Зараз ви читаєте новину «Птиця гине через поганий корм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути