понеділок, 07 січня 2013 06:30

Проаналізували записи 15 відеокамер

Установити системи відеонагляду у всіх громадських закладах планують у Львові. Зараз такі мають лише 20% установ у центрі міста.

— Наступного року запропонуємо депутатам постанову, згідно з якою підприємці будуть зобов'язані у нових кафе чи інших закладах ставити відеокамеру, — говорить заступник голови Галицької районної адміністрації Ярослава Білостоцька, 53 роки. — Також хочемо закласти в бюджет спеціальні кошти для встановлення камер у громадських місцях: великих зупинках, парках, на проспекті Свободи, біля монументу Слави на вулиці Стрийській. Деякі мешканці вже намагаються встановлювати камери у себе в під'їздах. Іноді їхні сусіди протестують, пишуть нам скарги. Хоча в Європі на кожному гаражі стоїть камера. А у нас великий ресторан на проспекті Свободи не має відеоспостереження.

Завдяки відеокамерам цього року у Львові вдалося розкрити резонансний злочин.

— У жовтні за тиждень пограбували дві ювелірні крамниці в центрі, — розповідає начальник Галицького райвідділу міліції Іван Іваночко, 43 роки. — Двоє чоловіків вдерлися в магазин в обідню пору, коли відвідувачів не було. За 20 секунд устигли розбити вітрини, забрати золото та втекти. Ми проаналізували записи 15 відеокамер, які були на сусідніх будинках. Це допомогло простежити шлях грабіжників, і вже через місяць їх знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Проаналізували записи 15 відеокамер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути