субота, 12 квітня 2008 07:13

Підприємці знову стануть студентами

Другу вищу економічну освіту підприємці можуть отримати в Тернополі. Конкурсний відбір претендентів відбудеться 14–15 квітня.

— Вимоги до майбутніх студентів прості. Це мають бути люди віком до 40 років, із вищою освітою, які вже працювали менеджерами у підприємницькій сфері не менше року, — розповідає 48-річний Ігор Іващук, перший заступник начальника головного управління економіки Тернопільської ОДА. — Після перепідготовки в Тернопільському національному економічному університеті вони одержать диплом спеціаліста за напрямами "Менеджмент організацій" та "Економіка підприємства". А ще удосконалюватимуть одну з іноземних мов. Найкращі знавці іноземної зможуть пройти стажування за кордоном.

Форма навчання заочна. Протягом десяти місяців потрібно скласти чотири сесії, державний екзамен і захистити власний консультаційний проект. Програму повністю фінансують із державного бюджету. Вартість курсу для однієї особи — 3600 грн.

— Цьогоріч до нас зголосилися 40 осіб із Тернопільщини і ще 50 із Хмельницької, Рівненської, Волинської, Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей. Справа в тім, що цей університет єдиний на всю Західну Україну виграв тендер, — веде далі Іващук. — Абітурієнти пройдуть письмове тестування з економіки, іноземної мови і психології. Наприкінці місяця  будуть зараховані і почнуть навчання.

Програма діє з 2002 року. За цей час перепідготовку пройшли майже 600 осіб. Торік — 150.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці знову стануть студентами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути