Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2011 06:15

Працівники ДАІ повинні поміряти глибину ями

"У понеділок ввечері їхав додому трасою Львів–Самбір. Біля села Лапаївка влетів у яму. Там частина дороги пролягає через ліс, темно дуже. Від удару мене викинуло на узбіччя, колесо вісімкою вигнулося. Довелося міняти титановий диск за 1500 гривень. Як можна добитися компенсації від дорожників?"

Запитує 36-річний Андрій із села Ставчани Пустомитівського району.

Відповідає

Тарас Бачинський, 25 років, юрист компанії "Легал айд":

— Треба судитися. Найперше слід зафіксувати факт пошкодження колеса через вибоїну. Найкраще це зробити, викликавши на місце даїшників, щоб ті виміряли глибину ями, встановили швидкість, з якою рухався водій, оцінили пошкодження автівки. Виклик ДАІ — це 90 відсотків успіху. Якщо нема часу чекати на їх приїзд, можна скористатися службою мобільного шиномонтажу чи залучити свідків і зробити фотографії. Але такі дії менш ефективні. Вони можуть бути хіба бонусом при зверненні до суду. А там чим більше доказів, тим краще. Корисною буде судова або навіть позасудова експертиза колеса, але за неї доведеться викласти 300–500 гривень. Ці гроші теж можна повернути у судовому порядку. За пошкодження коліс на відрізку траси Львів–Самбір має відповідати "Укравтодор". Буває, що винуватця нелегко знайти, бо не відомо, хто ремонтував дороги. Наскільки суд швидко розглядатиме справу, теж питання. Та все одно раджу водіям звертатися до суду. Вони мають право на відшкодування збитків за законом. Коли цей процес стане масовий, дороги почнуть ремонтувати.

Зараз ви читаєте новину «Працівники ДАІ повинні поміряти глибину ями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути