понеділок, 12 грудня 2011 07:00

З'явився гарнізонний храм для військових

Автор: Фото: Ігор ХОМИЧ
 

У Львові з'явився перший в Україні гарнізонний храм для військових. Ним став костел єзуїтів на Театральній, 11. Тепер це церква Петра і Павла.

Відкрили його у вівторок зранку з нагоди 20-ї річниці Збройних сил України. Зібралися близько 3 тис. львів'ян та офіцерів. Літургію відправили вперше за 65 років.

Це один з найкрасивіших храмів міста, пам'ятка ЮНЕСКО. Він споруджений 1630 року. У радянський період тут зробили книгосховище бібліотеки ім. Василя Стефаника із 2 млн книжок. Цього року їх вивезли в нове книгосховище на вул. Авіаційній.

Костел передали військовим священикам 2008-го. Центр військового капеланства створений у Львові 2006 року. Це група священиків при греко-католицькій церкві, які працюють із військовослужбовцями. Шестеро отців служитимуть у храмі. Він відкритий для всіх. Уміщає 5 тис. осіб.

— У світі давно існують гарнізонні храми, в яких із нагоди державних свят збирається армія та політики, — каже офіцер у парадній формі. — Плануємо поряд із вівтарем виставити штандарти всіх військових і силових структур гарнізону.

Зараз ви читаєте новину «З'явився гарнізонний храм для військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути