понеділок, 04 грудня 2006 18:18

Поштову марку погасили у Відні та Львові

Спільну українсько-австрійську поштову марку "Т. Чишковський. Площа Фердинанда у Львові. 1840" погасив у гербовому залі Віденської мерії міський голова Відня Міхаель Гойпль. Через шість годин її літаком доправили на таку саму операцію до кабінету мера Львова Андрія Садового, 38 років.

— Уперше на австрійській марці українськими літерами написано "Австрія", — зауважує міський голова Львова після того, як ударив штемпелем.

Дизайн марки розробив українець Володимир Таран. Австрійці не мають претензій до його варіанта. На марці номіналом 3,50 грн зображено картину Теофіла Чишковського "Площа Фердинанда у Львові" 1840 року. У ті часи Західна Україна перебувала у складі Австро-Угорської імперії.

— Коли відсилаєте листи зі Львова, будь ласка, не наклеюйте на конверти всякі "квіточки", — просить директор видавництва "Марка України" Валентина Худолій. — Заходьте до наших поштових відділень. Ми намагатимемося, щоб ця марка була там у достатній кількості.

На спецпогашенні марки у Віденській ратуші були присутні представники української діаспори. Працювали два поштові кіоски – український і австрійський.

— Я навіть собі відправила листа з новою маркою, — додає Валентина Худолій. — Австрійська пошта має дуже давні традиції. Їхній марці цього року виповнюється 150 років, а нашій – тільки 15.

Наступного року видавництво "Марка України" вперше планує випустити спільні марки з Болгарією та Румунією. Тематика присвячуватиметься дунайській проблемі.

Зараз ви читаєте новину «Поштову марку погасили у Відні та Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути