Ексклюзиви
неділя, 19 лютого 2006 17:41

"Помаранчеві" втратять італійські голоси

Керівник депутатської групи з міжпарламентських зв"язків з Італією 46-річний Ігор Осташ зустрівся з представниками італійської влади, щоб обговорити питання  легалізації наших співвітчизників.

На думку депутата, невдовзі в Італії зможуть легалізуватися багато українців. Ця країна також готується до виборів, і нинішній чи новий італійський парламент торкнеться питання легалізації заробітчан. За прогнозами, через кілька місяців почнеться видача українцям дозволів на працю.

— Сьогодні в Італії 320 тисяч легалізованих українців. Гадаю, що реальна цифра українців в Італії — 600–700 тисяч. 98 відсотків із них — жінки, — розповідає Осташ.

Проблема легалізації тісно пов"язана з участю італійських українців у виборах до Верховної Ради. Нардеп наголошує, що нелегали можуть проголосувати, маючи при собі паспорт громадянина України. Але більшість боятиметься йти на вибори. По-перше, дільниці на працюватимуть лише в Римі та Мілані. По-друге, у багатьох заробітчан неділя — робочий день. Очікується, що з 700 тис. італійських українців проголосують лише 5–6 тис.

На думку Ігоря Осташа, більшість заробітчан — прихильники Ющенка. Через труднощі в голосуванні їхніх голосів "помаранчеві" не дорахуються.

— Помаранчева команда втратить як мінімум 100 тисяч голосів, — наголосив Ігор Осташ.

Зараз ви читаєте новину «"Помаранчеві" втратять італійські голоси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути