четвер, 08 липня 2010 19:04

Польоти з Тернополя на Київ призупинили

Авіарейси Тернопіль–Київ, які урочисто запустили 31 травня, призупинили.

— Авіакомпанія за цей період "налітала" на 400 тисяч гривень збитків, — розповідає заступник директора тернопільського аеропорту Леонід Кожевніков, 58 років. — Лише презентаційний рейс зібрав повний салон пасажирів.

Власники авіакомпанії "Мотор-Січ" вирішують, чи доцільно далі здійснювати рейси до Сімферополя. Квиток за маршрутом Тернопіль–Київ–Сімферополь коштуватиме 1500 грн. До столиці — 600 грн.

— Наші люди привикли їздити машинами, і перевчити їх важко, — додає Леонід Володимирович. — Правда, за час польотів з"явилося двоє постійних клієнтів — бізнесмен Василь Чубак та нардеп Орест Муц.

Орест Муц, 49 років, відмовився описувати враження від повітряної подорожі.

— От ви спочатку полетіть, а потім зможете написати правильно, наскільки це вигідно, скільки часу зекономите і що це за обласний центр, із якого літаки не літають, — каже телефоном.

Авіарейс Тернопіль–Київ був двічі на тиждень — у понеділок та п"ятницю. Відстань між містами долав за годину.

Натомість інша транспортна новинка — рейковий автобус Тернопіль–Львів, який запустили на день пізніше від авіаперельотів, має популярність.

Що це за обласний центр, із якого літаки не літають

— Зранку їхав у Тернопіль ним у справах і назад вирішив повертатися так, — розповідає програміст зі Львова Андрій Завада, 25 років. — Квиток недорогий, за годину і 40 хвилин уже на місці. Іншим транспортом за такий час не доїдеш. Незручно лише, що ходить раз на день, доводиться пристосовуватися. І відстань між кріслами невелика. Я високий, нема куди коліна діти. Для великих сумок немає місця.

Залізничники першим місяцем роботи автобуса на маршруті задоволені.

— У перші дні вагони були заповнені на 30–40 відсотків, — каже заступник начальника прес-центру Львівської залізниці Юлія Грабова. — В останні дні місяця продавали квитки на додаткові місця. Попри це рейс збитковий. Щоб отримати п"ять відсотків прибутку, довелося би підняти ціну квитка до 42 гривень.

Рейковий автобус курсує між обласними центрами щодня, крім середи. Квиток до кінцевої станції коштує 24 грн.

Зараз ви читаєте новину «Польоти з Тернополя на Київ призупинили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути