понеділок, 29 серпня 2011 07:00

Податкова перевіряє аптеки з дорогими презервативами

 

Львівська обласна податкова інспекція просить громадян повідомляти про завищені ціни на підгузки, соски й презервативи в магазинах та аптеках. Дзвонити слід за телефоном 297-30-55.

— Просимо людей називати адреси торговельних закладів, де ці вироби продають дорожче, ніж до 1 серпня. Наші робітники навідаються туди, перевірять інформацію, оштрафують власників, зобов'яжуть знизити ціни, — каже Дмитро Зернов зі Львівської податкової інспекції.

В Україні тиждень офіційно проіснував податок на додану вартість для певних медзасобів. 8 серпня уряд скасував свою постанову. Фармацевтичні компанії зобов'язали повернути ціни до попереднього рівня. Та львівські аптеки не встигли розпродати товар, який закупили дорожче впродовж тижня. Тому подекуди ціни завищені, здебільшого на презервативи.

— У серпні постачальники завезли нам партію презервативів, дорожчу на 20 відсотків, — каже 54-річна Галина, продавець аптеки на вул. Івана Франка. — Ми поставили ще аптечну націнку — 30 відсотків. От і вийшла ціна — 20 гривень за три штуки "Контексу", і 25 — "Дюрексу". Раніше було 15 і 20 відповідно. А тут нова постанова. Але ж ту "дорогу" партію ми ще не встигли розпродати. Студенти зараз на канікулах, молоді сім'ї на морях. То тепер, виходить, маємо працювати в збиток.

Найдорожчі презервативи в мережі магазинів "Космо". На просп. Шевченка, 3 за упаковку "Контекс" з 12 штук правлять 78 грн. Місяць тому її можна було придбати за 45 грн за акційною ціною. Упаковка з трьох штук коштує 26 грн.

Студентка Олена Гаврилюк, 20 років, розглядає полицю з презервативами.

— Вибору ніякого немає, тільки дві марки по всіх аптеках — дорогі і ще дорожчі, — каже. — Мені з коханим три штуки на ніч вистачає, беру завжди велику упаковку. Зараз вона коштує майже 80 гривень.

Двоє хлопців підходять до кіоску біля трамвайної зупинки на вул. Дорошенка. Там продають тютюнові вироби, презервативи. Купують пачку "Вайлд Кет" за 6,5 грн. Питаю, чи завжди такими користуються.

— Та нє, раніше купляв дорожчі — "Контекси", "Перфекти", — каже один із них. — Там вибір кращий — рельєфні, кольорові, із запахом. Але в мене зараз на то грошей не вистачить. Ці дешеві трохи гумою штиняють. Зато не рвуться, — кладе упаковку в кишеню.

— Уже 22 дні у нас суцільна "карусєль" із аптеками, — розповідає Андрій, реалізатор однієї з фармкомпаній. — Вони масово повертають презервативи, які закупили із надбавкою 20 відсотків. Ми завозимо їх на склади, потім ті ж самі товари продаємо аптекам без надбавки. Але не всі компанії беруть свої презервативи назад, як ми. Не хочуть морочитися. Тому в багатьох закладах торгівлі ціни й далі високі. Думаю, до кінця місяця вони розпродують ті "педевешні" презервативи, і все стане на свої місця.

Зараз ви читаєте новину «Податкова перевіряє аптеки з дорогими презервативами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути