понеділок, 05 червня 2006 18:08

Підробляли гривні на принтері

18-річні Олег, Микола та Костянтин із закарпатського містечка Свалява на кольоровому принтері надрукували 97 050 гривень. І спробували продати фальшивки співробітникам міліції.

Олег — студент третього курсу Свалявського технічного коледжу, Микола — менеджер кафе, а Костянтин кілька місяців вештався без роботи. Придбали комп"ютер, принтер, почали підробляти 50-гривневі купюри. Через кілька тижнів інформація про те, що містом "гуляють" фальшивки, дійшла до міліціонерів.

— Правоохоронці обласного УБОЗу підготували план операції, — розповідає начальник відділення оперативно-зонального контролю та аналізу закарпатського УБОЗу Петро Ярчич, 42 роки. — Вийшли на хлопців і домовилися купити у них кілька тисяч фальшивих купюр.

О першій годині дня міліціонери у цивільному підійшли до залізничного вокзалу в Сваляві. На лавці чекав Олег. У валізу студент напакував 200 фальшивок: за 10 тис. "липових" гривень він хотів отримати дві тисячі справжніх. Водночас на вулиці Духновича Микола і Костянтин продавали фальшивки перевдягненим співробітникам спецпідрозділу "Сокіл". За 87 050 фальшивок просили 18 тис. грн.

Хлопцям одягли наручники на зап"ястя, а купюри відвезли на експертизу. Виявилося, що фальшивки виготовляли струменево-крапельним способом за допомогою кольорового принтеру.

Такої великої суми ужгородські УБОЗівці цього року ще не вилучали. Фальшивомонетникам світить від 8 до 12 років ув"язнення з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Підробляли гривні на принтері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути