Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 17:13

Перепелишиним вистачає пенсії на каву й коньяк

Перепелишиним вистачає пенсії на каву й коньяк

Подружжя львів"ян Софія та Юрій Перепелишини отримують на двох 1550 грн пенсії. Обоє працювали на заводі "Електрон". Щомісяця Софія Василівна, 75 років, забирає в касі Ощадбанку 800 грн пенсії. Її 78-річний чоловік — 750. Незважаючи на те, що зростають ціни на продукти та комунальні послуги, Перепелишини щомісяця дозволяють собі каву, коньяк і не мають боргів за житло.

Аби розповісти, як їм удається так вести домашню бухгалтерію, запрошують до себе. Мешкають у двокімнатній квартирі площею 38 кв. м на вул. Йосифа Сліпого. Хваляться новою сантехнікою, у ванній — душова кабіна.

— Гроші собі на похорон відкладала, а тепер за них поміняли сантехніку, — сміється господиня. — Не можна мені у ванні паритися, то встановили душ. Ми хоч і не розкошуємо, але ні в чому собі не відмовляємо. Масло, мед завжди є в хаті. Каву п"ю щодня, купую в зернах у магазинах фабрики "Галка" або "Чібо". Щодня можу собі дозволити й 50 грамів коньячку. Якщо добре все прорахувати, то немає чого нарікати.

У день на продукти Перепелишини витрачають у середньому по 20 грн.

— Купую, наприклад, шматок м"яса, але подумаю, що з нього краще зробити. Якщо котлети, то можна себе й задурити. Даю більше хліба. Каші ми не любимо, купуємо овочі. Якщо немає м"яса, то купую квасолю. Склянки нам вистачає, аби 2–3 рази зварити зупку.

У двері подзвонили. Господиня розраховується з жінкою, яка принесла домашнє молоко.

— Щосереди нам приносять півтори літри молока. Сметану беру раз на два тижні, — продовжує господиня. — У магазині молочних продуктів не купуємо. Хіба шматок масла чи пачку маргарину.

Гарячої води в нас немає

З пенсії подружжя одразу відкладає 100 грн на оплату телефону.

— Люблю поговорити з коліжанками і дітьми, — додає. — Одяг купуємо тільки на секонд-хенді, правда нечасто, але гірше від інших не вдягаємося.

На ліки в місяць Перепелишини витрачають не більш, як 50 грн. Якщо потрібна допомога медиків, звертаються лише в приватні клініки.

Юрій Перепелишин переймається осіннім подорожчанням тарифів на комунальні послуги:

— Я підрахував, за жовтень віддамо за квартплату 47 гривень. Гарячої води в нас немає, а на холодну стоїть лічильник. У місяць набігає 45. За газ заплатимо 10 гривень, електроенергію — 25.

— Уже взяв собі до голови, — перебиває його дружина. — Ох ті газети! Не купую я їх. Треба мені ото знати наперед, що там подорожчає, щоб переживати завчасу. Скільки вже разів дорожчало. І що? Ще ніхто від того не вмер, — каже господиня й запрошує на каву.

Зараз ви читаєте новину «Перепелишиним вистачає пенсії на каву й коньяк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути