Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2012 06:15

Відкритий люк треба сфотографувати

— У вихідні в нас на вулиці Хуторівка чоловік упав у відкритий колектор. Кажуть, тверезий був, але йшов увечері, не побачив дірки. Вилізти не міг, бо хребет ушкодив. Кричав від болю. Люди викликали рятувальників. Можна уявити, скільки йому тепер грошей на лікування треба. Ями без люків у Львові на кожному кроці. Кожен може туди впасти. Якщо станеться біда, чи можна добитися компенсації від служб, що залишають їх відкритими?

Запитує Сергій Мишин, 47 років, м. Львів

Відповідає Ганна Пищула, прес-секретар "Львівтеплоенерго":

— Наші працівники постійно обходять усі ділянки і слідкують за колекторами. Проте люки часто крадуть. Якщо ви перші це помітили, повідомляйте на гарячу лінію міста — 1580. Там з'ясують, чий це колектор — наш чи водоканалу. У суд на нас ще ніколи не подавали. Якщо б людина травмувалася, і люка не було з нашої вини, ми б компенсували збитки. Але якщо його вкрали, то навряд чи городянам варто судитися.

Відповідає львівський юрист Тарас Бачинський, 25 років:

— Потерпілому треба одразу брати контакти свідків — перехожих або працівників "швидкої". Варто зробити фото ями, і як травмованого витягають з неї. Далі зібрати виписки з лікарні та всі чеки на оплату лікування. Подавати у суд треба на місцеву районну адміністрацію та паралельно можна на водоканал чи теплоенерго. Адміністрації важко буде довести свою невинність. Адже вона мала би подати у міліцію про крадіжку люка. А яму прикрити. Потерпілому мають компенсувати витрати на лікування та моральне відшкодування. Зазвичай такі суди тягнуться до двох років.

Зараз ви читаєте новину «Відкритий люк треба сфотографувати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути