Ексклюзиви
понеділок, 27 листопада 2006 17:37

Отець Павло вчився з Папою Бенедиктом XVI

 

На 81-му році в лікарні французького містечка Маквіллер відійшов у вічність найстаріший священик-емігрант УГКЦ, отець мітрат Павло Когут.

Минулого тижня отця Павла госпіталізували з серцевим нападом. Увечері 22 листопада серце священика зупинилося.

Павло Когут народився 25 березня 1926 року в селі Конюхи Козівського району Тернопільської області. Навчаючись у семінарії німецького міста Фрайсіг, мешкав в одній келії із теперішнім Папою Римським Бенедиктом XVI. На священика Когута висвятили в липні 1951 року. Восени того ж року отця Павла призначили парохом у східнофранцузьких департаментах Ельзас і Лотарінгія.

— У Франції отець Павло був справжнім народним дипломатом,  надавав допомогу своїм землякам, піклувався про духовне життя української громади, — каже 86-річна жителька французького містечка гірників Форбах Фрузина Котик.

В Україні отець Павло Когут востаннє побував у жовтні, у Конюхах провідав брата Ярослава, 77 років. На батьківщині збирався поставити пам"ятник січовим стрільцям. У рідному селі Когута в четвер відправлять панахиду по землякові.

Зараз ви читаєте новину «Отець Павло вчився з Папою Бенедиктом XVI». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути