понеділок, 03 вересня 2012 05:00

"Наша донька мала півбудинку, персональну служницю"

Найкращий гуртожиток у Львові — в Інституту банківської справи. Він розташований у п'ятиповерховій пам'ятці архітектури в центрі міста, на вул. Коперніка. Селять сюди тільки дівчат. За місяць беруть 300 грн.

— Не знаю жодного немісцевого студента з нашого інституту, який не жив би в гуртожитку, — говорить четвертокурсниця Мирослава Сюгай, 20 років. — Я була в друзів на квартирі. Там умови втричі гірші, а платять 2 тисячі в місяць. А в інших гуртожитках, кажуть, щури й таргани табунами бігають.

У приміщеннях євроремонт. Меблі нові, в кожній кімнаті є телевізор. На три кімнати — кухня, туалет і душ. У підвалі студентський клуб із більярдом та їдальня. Облаштовані пральні та сушильні кімнати.

— Хабарів не беру, у нас всі кімнати однакові, — сміється комендант Галина Кочмар, 54 роки. — Першокурсники приходять із мамами, тітками, дядьками, цілими родинами, можуть узяти впливових родичів-депутатів — ніби на мене це подіє. Усіх першачків ми селимо в кімнатах, де живуть по п'ятеро дівчат. Наступного року — в четвірках-двійках. Виняток робимо для сиріт та хворих дітей. Таких можемо і в одномісну за бажанням поселити. Наші діти чергують на кухні, прибирають у кімнатах. Одні батьки сварилися: наша донька мала півбудинку, персональну служницю, не хоче тепер жити з чотирма незнайомими. Таким пропоную йти на квартиру.

За рік навчання в банківському інституті студенти платять 8500 грн. Заклад має ще один гуртожиток на вул. Жовківській — там живуть хлопці й дівчата. Поряд є критий тенісний корт і басейн.

Зараз ви читаєте новину «"Наша донька мала півбудинку, персональну служницю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути