Ексклюзиви
четвер, 02 серпня 2007 07:03

Набережну Незалежності збудували за гроші французів

Планові роботи з регуляції течії річки у межах Ужгорода розпочали 1923 року. Саме тоді на правобережжі впорядкували першу міську набережну — Незалежності, або "Набку", як її називають городяни. Гроші виділив французький уряд на чолі з Клемансо, який товаришував з президентом Чехословаччини Масариком.

Перед будинками тягнеться пішохідна зона. По її межі проходить Липова алея. Дерева квітнуть упродовж усього літа. Поміж них ростуть катальпи бузколисті, японські акації, японські черешні, австрійські сосни, вавілонські верби, ялівець, магнолії Суланжа та Ленне, чайні троянди, самшит, сизі ялини та кілька туй.

Уздовж набережної розташовані міський телеграф, стоматологічна поліклініка, обласне товариство Червоного Хреста, міський РАЦС, кілька фірмових офісів і кафе. Подейкують, одна з приватних кам"яниць на набережній Незалежності належить міністрові МНС Нестору Шуфричу.

Зараз ви читаєте новину «Набережну Незалежності збудували за гроші французів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути