Ексклюзиви
середа, 06 серпня 2008 07:13

На Тернопільщині рівень інфекційних хвороб нижчий від середнього

52 проби мулу із постраждалих від повені районів Тернопільщини відправили на дослідження в обласну санстанцію. Перевірятимуть на наявність вірусів сибірки.

— Скотомогильники в нашій області не були затоплені. Але невідомо, що вода принесла із сусідніх, — розповідає Микола Бабічук, 51 рік, заступник начальника обласного управління ветмедицини. — На Франківщині затопило чотири об"єкти із захороненнями сибірки. Тому треба бути напоготові.

Сім груп щодня подвірно обходять постраждалі населені пункти. Міністерство охорони здоров"я виділило 201 тис. грн для проведення хімічного та бактеріологічного аналізів води на Тернопільщині. Для очищення криниць застосують 3 т хлорки та тонну соди.

— Головна проблема — це підтоплення 40 колодязів. Можливі спалахи туляремії, гепатиту А, черевного тифу та сальмонельозу. Проте за перший тиждень ми не спостерігаємо підйому інфекційних хвороб. Рівень їх нижчий від середнього, — додає Богдан Марків, 53 роки, заступник головлікаря обласної санстанції. — Але на затоплених галявинах залишилося багато штучно утворених мілких водойм. Це може призвести до збільшення кількості комарів. Вони теж переносять інфекції.

У найбільш постраждалий від повені Монастириський район відправлять 16 т мийних засобів від компанії "Проктер енд Ґембл".

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині рівень інфекційних хвороб нижчий від середнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути