понеділок, 05 серпня 2013 07:45

На показі моди платять 200 гривень

Сім модельних агенцій відкрили у Львові за останні два роки. На курси моделей набирають дівчат і хлопчиків віком від 3 до 13 років. Дітям викладають акторську майстерність, дефіле, етикет, мистецтво фотографії, етикет. Одне заняття коштує близько 80 грн. Займаються по два-три місяці. Восени у всіх екзамен — показ дитячої колекції на Львівських тижнях моди. Далі їх залучають і на інші проекти — рекламні фотозйомки, демонстрації одягу.

Про переваги такого навчання розповідає Соломія Савка, 20 років. Вона з дев'ятого класу відвідувала дитячі модельні агенції.

— Була найвищою в класі, страшенно сутулилася, комплексувала через зріст. Пішла в модельну школу, а там всі дівчатка височенні — горбитися не треба, щоб нижчою видаватися. Випрямилася спина, ходити гарно почала, впевнена стала. Часто батьки бояться, що у дитини розвинеться анорексія. Проте у Львові таких випадків не було. Пояснюємо, що важливе правильне харчування, а не голодування.

Усі дівчата стають професійними моделями після курсів?

— Зріст моделі — від 176 сантиметрів. По дитині не видно, чи вона витягнеться. Якщо дівчина невисока, але дуже красива, може стати фотомоделлю для рекламних зйомок, обличчям марки. Професійна кар'єра моделі недовга — до 25 років, максимум до 30. Дві моїх подруги-моделі, Світлана й Оксана, після 25 років стали дизайнерами одягу. Ще одна 27-річна Світлана зараз працює менеджером у приватній фірмі, знає кілька мов, бо багато часу провела за кордоном. Але більшість успішно виходять заміж.

Які параметри дівчат зараз затребувані?

— Це залежить від дизайнера. Для демонстрації вечірніх суконь вибирають високих, аби добре одяг лежав. Якщо колекція у темних кольорах, шукають білявок, для світлих — чорнявих. Російський дизайнер В'ячеслав Зайцев помітив мене, бо добре дефілюю подіумом. За кордоном мода змінюється часто. Львівські моделі популярні в Азії — Токіо, Шанхаї, Гонконгу, там зараз модні дуже худі дівчата. На міланські тижні моди їздили всього кілька львів'янок.

Які заробітки у моделі?

— На львівських показах моди за вихід платять 200-250 гривень. Імениті дизайнери, як-от Оксана Муха, — 300-400. За день три виходи буває, більше не дозволяють. Щоб підготуватися до показів, дівчині треба витратити набагато більшу суму на солярій, салон краси та дієти. Похід у салон краси як мінімум раз на місяць — це півтисячі гривень, а ще кошти на косметичні засоби для догляду за шкірою, волоссям, обличчям — стільки ж. Абонементи в спортзал коштують від 300 гривень, хоча можна й самій зранку бігати. Єдине, на чому модель економить, — це їжа. Зазвичай це вода, овочі, фрукти, каші. Ніякого алкоголю і жирних страв. Тому модельний бізнес — це швидше хобі, а не заробіток.

Зараз ви читаєте новину «На показі моди платять 200 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути