Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 17:01

На 13-му кілометрі траси Львів — Рава-Руська автокатастрофи трапляються щомісяця

Понад тридцять місць, на яких часто трапляються дорожньо-транспортні пригоди, налічують у Львівській області. Люди називають такі ділянки "чорними крапками".

Поблизу села Великий Дорошів Жовківського району ДТП трапляються майже щомісяця. Село розташоване на тринадцятому кілометрі траси Львів — Рава-Руська.

— Та до чого тут те тринайцять? — дорікає місцевий житель Петро Рудик, 62 роки. — То ж село. А женуть, як по трасі. Шо, знаків не видять?

Біля 13-го кілометра автостради водіїв попереджає знак "Аварійно-небезпечна ділянка. Причина ДТП — порушення правил при обгоні". О 17.00 селяни переводять через дорогу стадо корів.

— Он худоба йде, не видиш? Притормози! — кричить пан Петро услід автомобілям. — Жене, як вар"ят. Кілька місяців тому один такий Оксані Несторко прямо в пивницю в"їхав.

Хата Несторків розташована поряд зі знаком "13".

— Йой, ми навіть не знали, що то тринайцятий кілометр, — знизує плечима господиня, про автопригоду згадувати не хоче. — Добре, шо в хату не в"їхав. Розійшлися та й забули.

— Рік тому школярку збили. Їх троє зі школи йшло, одну на смерть, — 58-річний Ярослав Іванович веде свою корову повз знак "13". — Ще раніше дівчина молода загинула. Хотіли, щоб священик це місце освятив. Але краще він тих водіїв освятив би, які не думають.

На трасі Київ — Чоп дорожньо-транспортні аварії трапляються також часто. 556-й кілометр магістралі розташований у селі Солонка Пустомитівського району.

Рік тому школярку збили

— Чим краща дорога, тим більше аварій, — вважає львів"янин Ярослав Кулик, 50 років. Він їздить в Солонку на дачу. — Водії женуть на повній швидкості, а люди на це не зважають, перебігають дорогу. Колись тут на зупинці велика аварія була. Людей пошматувало, порозкидало вздовж траси. Страшно було дивитися.

"Причина ДТП — перевищення швидкості" — вказує знак біля дороги. Над трасою стоїть церква. Місцевий священик Василь Федько говорить, що з проханням освятити дорогу до нього не зверталися.

— Аварії трапляються через неуважність водіїв, — запевняє він. — Старші люди кажуть, що біля траси раніше пролягав сільський цвинтар.

— Не було тут цвинтаря ніколи, — заперечує секретар сільради Солонки 67-річний Іванна Гук. — Скільки себе пам"ятаю — завжди дорога йшла через центр Солонки. А тут же і сільрада, і школа, і церква. Люди ходять, водії не зважають. Нещодавно нагорі біля заправки поставили світлофор — аварій поменшало. Хочемо збудувати надземний перехід. Але на то треба гроші, спонсорів відшукати доки не вдалося.

Щонайменше раз на рік в Солонці трапляються аварії зі смертельними наслідками.

— Взимку двох хлопців із сусідньої Жирівки вбило. Малих дітей батьки самих до школи не пускають — ведуть через дорогу.

Ще одна "чорна крапка" у Львівській області — на трасі Львів — Шегині. Уздовж дороги біля села Лапаївка Пустомитівського району стоїть кілька хрестів.

— Тут машини на Польщу їдуть, траса жвава, от і збивають, — пояснює "ГПУ" місцева  жителька Галина Кліш, 54 роки. — Дивіться, як погнав. Хоч тут уже два кілометри, як село почалося. Раніше стояв пост державтоінспекції, то менше аварій було. Тепер даішників нема, дорога темна. Недавно водій заспав і прямо в той колишній пост і врізався.

Хрести на дорогах можуть викликати аварії

Біоенергетик Михайло Пашинський, 46 років, називає причиною виникнення дорожньо-транспортних пригод негативну енергію на дорогах.

— Існують так звані геопатогенні зони. Виникають вони на місцях, де колись були цвинтарі, болота, де пролягають підземні річки чи водорозділи, — розповідає. — Геопатогенні зони можуть з"явитися біля в"язниці. Часто енергію страху може створювати сама людина. Наприклад, коли минає знак із позначкою "13", мимоволі налаштовує себе негативно. Ще один носій негативу — хрести, які встановлюють на місцях аварій. Енергію смерті, яка мала би бути на цвинтарі, ми виносимо на дорогу. Краще відправити на цьому місці молебень, але не лишати ніяких знаків.

Михайло каже, що було б добре позначити геопатогенні зони дорожніми знаками.

— Якби хоча б кожен десятий, проїжджаючи цю ділянку, читав "Отче наш", протягом року вплив зони значно знизився б, — вважає біоенергетик.

Зараз ви читаєте новину «На 13-му кілометрі траси Львів — Рава-Руська автокатастрофи трапляються щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути