четвер, 09 квітня 2009 18:28

Міськрада судитиметься з ремонтниками доріг

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Ремонтники засипають ями на вулиці Опришківській на Високому Замку у Львові у вівторок у годину ”пік”. З обох боків від місця ремонту утворились  черги машин
Ремонтники засипають ями на вулиці Опришківській на Високому Замку у Львові у вівторок у годину ”пік”. З обох боків від місця ремонту утворились черги машин

Проїзд вулицею Підвальною у центрі Львова перекрили до 30 червня. Міськрада розпочала нову серію ремонту доріг.

— Та нехай ремонтують. До корків ми вже звикли, — сміється таксист 57-річний Роман Пилипчук. — Найгірші у Львові дороги? Вулиця Стуса, в напрямку Сихова, вся в ямах. Городоцька — від приміського вокзалу до церкви Анни. Там трамвайні рейки стирчать так, що можна колесо відірвати. Я там одного разу глушник розрізав.

Пилипчук — водій із 35-річним стажем. Їздить на темно-синьому "мерседесі". За Союзу працював у державній службі таксі.

— Тоді дороги лагодили двічі на рік. Але якшо було зле, то хтось діставав по шапці, — каже. — Ось два тижні тому вверху по Зеленій робили чудаки ямковий ремонт. Падає дощ, а вони шось там ліплять, аж пар іде. Так від тої роботи вже й сліду нема. От сьогодні сонце, то ремонтників не видно. Певно, пиво десь п"ють.

— Я бачив, як робили ямкові ремонти в Польщі, — долучається до розмови таксист зі світло-червоних "жигулів" Ігор Савченко, 44 роки. — Там не лише асфальт зрізають, а й підошву під ним. І тоді цей кусочок з усіма шарами наново кладуть. А в нас камінчиками закидали, смолою залили — і все.

Капітально відремонтовані торік дороги зроблено на совість, говорять водії.

— Не на всіх, правда. Але все ж є місця, де постаралися. На Чупринки добре зробили. Те саме на Тракті Глинянському та Володимира Великого. Наші не могли дати раду за Оперним театром, то турки до того взялися, — говорить Пилипчук. — Тепер рівненько.

Міська рада назвала фірми, які неякісно полагодили дороги. "Константа-Захід" погано відремонтувала вул. Скорини, площі Торгову та Осмомисла, "Міор-Лв" — вул. Ярослава Мудрого та Шпитальну, "Укрспецтехнології" — проїзд Крива Липа та вул. Ужгородську. Ці компанії притягнено до суду. Шляхи дороблятимуть цьогоріч інші підрядники.

— Тоді вулиці ремонтували без робочих проектів. Звідси стільки неякісної роботи. Тепер такого не повториться, — запевняє 48-річний Анатолій Барткевич з управління інженерного господарства міськради. — Заплановано витратити на ремонт доріг 145 мільйонів гривень. Хочемо полагодити 24 вулиці.

Місто змінило умови для ремонтних фірм. Перед початком робіт підрядник має перерахувати 5% від суми договору міській раді. Це ніби завдаток. Якщо ремонт виконають вчасно і якісно — гроші повернуть виконавцю.

Зараз ви читаєте новину «Міськрада судитиметься з ремонтниками доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути