четвер, 20 серпня 2009 19:40

Михайлу Вишиванюку подарували триствольну рушницю

Усім колишнім губернаторам Івано-Франківщини подобається полювання. Найбільше — Михайлу Вишиванюку, 56 років. Він полює лише на дикого кабана.

Пригадує, як у Середньомайданському мисливстві Надвірнянського району на Івано-Франківщині вполював першу і найбільшу здобич — кабана завдовжки 180 см, вагою понад 2 ц, заввишки з метр.

— То було десь 30 років тому. Партійне начальство взяло мене на полювання. Вони приїхали з рушницями, але без патронів. Випили по чарчині, закусили салом із часником, — згадує Вишиванюк.

Вишиванюк роздав колегам патрони, залишив собі дві кулі: меншого калібру на лисицю, другу — на кабана.

— Сиджу на лисячій стежці. За 10 метрів із гущавини виходить кабан, зупинився і дивиться на мене. Шукаю патрон у кишені. Рушниця при перезарядці клацнула, звір на мене фукнув — і в сторону. Я вистрілив. Кабан падає, потім піднімається і робить величезний скачок у мій бік. Прижок був десь на метрів три, а до мене залишалося чотири. Куля перебила звіру дві передні ноги. Якби тільки одну, був би мені там капчик. Кабан на передні ноги не міг піднятися, пащу величезну відкрив і задніми ногами ледве сунеться. А патронів більше нема. Куля, що лишив на лисичку, звірові й шкіри не проб"є. Кричу: хлопці, бігом сюди! Вони потім довго з мене кепкували, мацали, чи сухі штани, — сміється.

2000-го Вишиванюк полював із колишнім президентом Леонідом Кучмою у Шепарівському мисливстві Коломийського району на Прикарпатті.

— Тоді Леонід Данилович нічого не застрелив, а в мене вискочив кабан. Ми тоді довго не ходили з рушницями, увечері попили гарячого чаю.

Колеги подарували Вишиванюку триствольну рушницю.

— Якщо в когось із губернаторів був ювілей, то всі голови облдержадміністрацій робили складчину і купували подарунок. На 50 років хлопці принесли мені трьохствольну рушницю німецької фірми "Заур". Потужну, з нею можна йти на слона, — каже.

Першу зброю Вишиванюк купив у Коломиї. Одностволка "ІЖ-27" коштувала 27 крб.

Зараз ви читаєте новину «Михайлу Вишиванюку подарували триствольну рушницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути