вівторок, 18 вересня 2007 07:14

Михайла Мітріка придавило молодим буком

Майже тисяча людей зійшлася в суботу 15 вересня у селищі Красноїльськ Сторожинецького району Чернівецької області на похорон 62-річного майстра лісу Михайла Мітріка.

Зранку 12 вересня Михайло Георгійович разом із лісовою бригадою пішов на лісосіку.

— Один лісоруб зрізував молоденький бук діаметром 17 сантиметрів, — розповідає лісничий Лаурського лісництва Григорій Істратій, 50 років. — Закричав, аби попередити всіх, що дерево падає. Та бук був дуже тонким, тому повалився не в тому напрямку. Якраз Михайло надійшов, попав просто під зрізане дерево. Якби він повернувся назад або стояв на місці, то біди не сталося б.

Бук ударив чоловіка по голові й проломив череп.

— Не пригадую, щоби десь було стільки людей на похороні, як у Мітріка, — веде далі Істратій. — Михайло Георгійович 42 роки пропрацював на лісництві, всіх стареньких немічних людей дровами забезпечував, нікому не відмовляв.

Михайло Мітрік виховав четверо дітей. На Лаурському лісництві починав працювати з тракториста. Коли заочно закінчив навчання у Сторожинецькому лісовому технікумі, став майстром лісу.

Зараз ви читаєте новину «Михайла Мітріка придавило молодим буком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути