середа, 22 листопада 2006 18:07

Мерію Львова звинувачують у розтраті коштів

Проти посадовців Львівської міської ради буде порушена кримінальна справа. Причина — нецільове використання бюджетних і спонсорських коштів під час святкування 750-річчя міста.

— Ми почали ретельно перевіряти діяльність міськради під час святкування ювілею Львова. До мене були дзвінки з вимогами припинити розслідування, — розповідає начальник УМВС у Львівській області, генерал-майор міліції Віталії Максимов, 51 рік. — Ми виявили дуже цікаві факти.

Генерал розповів, що міські чиновники перерахували 420 тис. грн одному бізнесменові, який того ж дня перевів їх у готівку. Правоохоронці хотіли розпитати спритного ділка, куди пішли гроші. Той відповів, що 63-тя стаття Конституції забороняє йому свідчити проти себе.

— Слідчі почали вивчати діяльність бізнесмена. Виявилося, що це такий собі купи-продай, який нічим конкретно не займається. За що такі суми перераховувати? — дивується головний міліціонер області й додає, що на нього відразу ж почали тиснути. Справу передали до прокуратури, а копію залишили в генеральському сейфі.

Мер міста Андрій Садовий, 38 років, поставив перед Максимовим умову: або назвати прізвище чиновника, який телефонував, або перестати про це говорити.

Зараз ви читаєте новину «Мерію Львова звинувачують у розтраті коштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути