Ексклюзиви
четвер, 25 вересня 2008 17:19

Меблі на виріст обирають до дитячих кімнат

Автор: фото: Ігор Хомич
  Даша Бутіна грається м’якою іграшкою у львівському салоні дитячих меблів ”Чілек”,
Даша Бутіна грається м’якою іграшкою у львівському салоні дитячих меблів ”Чілек”,

Наталя Бутіна шукала для 3-річної доньки Даші меблі. Бажано такі, щоб не довелося міняти, коли дівчинка підросте. Зупинилися на серії "Флора". Меблі у класичному стилі білого кольору, прикрашені ліпленням ручної роботи. Залежно від кількості елементів комплект коштує 7–12 тис. грн.

— Тяжко щось обрати, — нарікає жінка. — Дитячі меблі або неякісні, або зроблені без смаку. Даші подобається ліжко з балдахіном, як у Барбі, або з гіркою. Але ці нам не підходять, мусимо добре подумати перед купівлею, бо чекаємо на народження ще однієї дитини.

У Львівському салоні "Чілек" пропонують турецькі меблі. Вони пройшли тести в Україні, мають сертифікати якості та гігієнічні висновки.

— У цих меблях усе продумано, немає жодної деталі, за яку б дитина могла зачепитися одягом або шнурівкою, — розповідає Микола Задорецький, 29 років, директор магазину-салону дитячих меблів "Чілек". — Дно ліжок зібране зі спеціальних рейок, ламелей, кожна витримує вагу 60 кілограмів. Тобто дитина може стрибати без страху. Задля безпеки ліжка для дітей 3–6 років обладнані бортиками, які з часом можна відкрутити. До того ж ми пропонуємо бортик, що знімається. Його встановлюють при потребі. Сходи у двоярусних ліжках обладнані пластиковими заглушками, щоб дитина не посковзнулася.

Середня ціна ліжка без матраца  3 тис. грн. Окрім стандартних на ніжках, є з підйомними механізмами, що відкривають нішу із шухлядами.

Продавці дитячих меблів кажуть, що до магазину частіше приходять батьки дівчаток.

— Якщо взяти у відсотковому співвідношенні, то  65 процентів комплектів купують дівчатам, а 35 — хлопцям, — додає Микола Задорецький. — Серед дівчат популярна серія "Кетчі". Вона відтворює ляльковий будинок. Ліжко можна обладнати балдахіном, а шафа відкривається за принципом гармошки. У серії є кілька типів шаф, столів, комодів та дзеркал, які можна скомбінувати.

Новинкою стало ліжко-машина для хлопців. Воно нагадує спортивне авто червоного кольору.

— Спальне місце тут завдовжки 185 сантиметрів, тому розраховане на дітей 10–12 років, — каже консультант магазину. — Найбільше хлопців приваблює, що ліжко має діодні фари та динаміки, які вмикаються пультом. Коштує таке ліжко 6–7 тисяч гривень.

Для школярів у магазині пропонують серії "Адвенчурер" або "Динамік".

— Дітям подобається кімната мандрівника із серії "Адвенчурер", — розповідає Денис Бородін, 28 років, консультант магазину-салону. — Ліжко оздоблене матеріалом, з якого шиють намети, а підсвітка над ним у вигляді вуличного ліхтаря. Серія "Динамік" складається з мобільних меблів, які економлять простір. Тут зручний стіл, який при потребі виїжджає, тоді робоче місце збільшується, але все залишається під рукою.

Кожна серія меблів складається з 10–15 елементів. Ціна комплектів коливається від 7 до 20 тис. грн. На меблі виробник дає 5-річну гарантію.

Меблі на замовлення роблять три тижні

Родина Мельників умеблювала кімнату для 12-річної доньки-школярки Марти. Диван та комп"ютерний стіл робили на замовлення, шафу купили в магазині польських меблів "Блек. Ред. Вайт", а стілець у магазині "Столи та стільці".
— Вирішили, що готовий комплект коштуватиме дорожче, — розповідає Олександра Мельник, 36 років, мати дівчинки. — Але зекономити не вдалося. Меблі обійшлися у 9400 гривень.
За диван з ортопедичним матрацом місцевого виробництва заплатили 3 тис. грн. Комп"ютерний заокруглений стіл з надбудованою поличкою та висувною панеллю для клавіатури з ДСП обійшовся у 1,3 тис. На замовлення чекали три тижні. Стілець купили за 600 грн. За два пенали з поличками, шафу з нішею під телевізор та стелажем на книги заплатили 4,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Меблі на виріст обирають до дитячих кімнат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути