субота, 22 вересня 2007 07:03

Львівський аеропорт передали містові

До проведення Євро-2012 у розвиток міжнародного аеропорту "Львів" інвестори планують вкласти 112 млн євро. Половину цієї суми візьмуть із державного й міського бюджетів.

На останній сесії магістрату аеропорт передали у комунальну власність. Тепер міські чиновники планують модернізовувати летовище за програмою австрійської компанії "Еапорт Консалтінґ Віенна". Ця фірма взялася також оновити аеропорт у російському місті Сочі до зимової Олімпіади 2014 року.

— Проект передбачає розбудову аеропорту до 2028 року, — розповідає начальник управління зовнішньоекономічних відносин міськради Тарас Бурган, 32 роки. — Плануємо модернізувати злітно-посадкову смугу, звести новий термінально-пасажирський комплекс. Реконструкція здійснюватиметься у два етапи. Перший має завершитися за рік до чемпіонату з футболу. Наступний розпочнеться  2017-го.

Пропускна спроможність львівського аеропорту зараз становить 200 тис. пасажирів на рік. До Євро-2012 її збільшать уп"ятеро.

Зараз ви читаєте новину «Львівський аеропорт передали містові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути