четвер, 28 квітня 2011 18:37

"Краще іти навмання по всіх прибережних кафе"

"Люди втомилися їздити в Польщу на заробітки, де їх кидають і зневажають. Багато цікавляться сезонними роботами в наших краях. Зараз починається літній відпочинок. Як можна потрапити на роботу у відпочинкові бази, ресторани, курорти до Криму, Одеси, на Херсонщину?".

Запитує Леонід Сердега, 31 рік, м. Старий Самбір.

Відповідає Наталія Наконечна, 34 роки, заступник начальника відділу Львівського обласного центру зайнятості:

— Із 2010 року, за законодавством, у центрах зайнятості немає таких робіт як "сезонні". Є "громадські". У Херсонській, Одеській областях є громадські роботи на узбережжі, але там достатньо своїх безробітних, щоб забезпечити потребу в робочій силі. На Львівщину такі пропозиції поки що не надходять. Проте вони з'являться ближче до середини літа, коли треба буде збирати овочі. Тоді Південь уже сам себе не забезпечить робітниками.

Якщо шукаєте курортний заробіток за оголошеннями, головне не платити нічого наперед, укладати з працедавцем цивільно-правову угоду і без неї не виїжджати в іншу область. Нещодавно розкрили аферу, де запрошували на роботу в Київ. Роботодавець ніби забезпечував гуртожитком, який треба було одразу оплатити. Насправді ніяких вакансій не було.

Заробітчанин Валерій Тимочко, 36 років, із райцентру Жовква:

— В Одесі можна одразу піти на Малиновський ринок. Там стоять дядьки з табличками "плиточник", "зварювальник", "камінщик". Роботу на будівництві можна знайти тут. Якщо хочете працювати на пляжі, то краще іти навмання по всіх прибережних кафе і питати. Але це треба робити вже в травні, щоб знайти зайнятість на все літо. Можна просто купити одеську місцеву газету і дзвонити за оголошеннями. Продавців окулярів, фруктів у курортних містах вистачає своїх.

Зараз ви читаєте новину «"Краще іти навмання по всіх прибережних кафе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути