понеділок, 13 серпня 2012 00:00

Кожному району потрібно півмільярда гривень на дороги

262 тис. грн з обласного бюджету на ремонти доріг загального користування та стільки ж — на шляхи комунального значення отримає цьогоріч кожен район Львівщини. Такі ж кошти нададуть містам обласного підпорядкування.

— Поділили порівну по районах, щоб не було претензій, — пояснює  Михайло Задорожний, 45 років, голова комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, транспорту та зв'язку Львівської облради. — Маємо неприємний минулорічний досвід, коли розділили кошти нерівномірно. Нас почали звинувачувати в тому, що лобіюємо свої райони. Мені дорікали Дрогобицьким.

У яких районах найгірша ситуація з автошляхами?

— Усі дороги погані без винятку. Проте найперше потрібно лагодити сполучення між обласними центрами. Депутати Волинської обласної ради зверталися до нас, щоб ми відремонтували свій відрізок дороги на межі з їхньою областю. В'їжджаєш із Волинської області в Радехівський район — і наче потрапляєш в іншу республіку. Яма на ямі. Як порівнюють Україну із Польщею, так само можна порівняти дороги Львівщини й Волині.

Що можна зробити за ці гроші?

— Кошти мізерні. На кожен район із держбюджету треба виділяти  півмільярда гривень. Але проблема не в тім. Головне, аби ті гроші дійшли до районів. Їх виділили, але зняти з рахунків досі не можна. Фінансове управління облдержадміністрації заблокувало кошти на всі наші програми. Як на мене, облраду хочуть дискредитувати. У питанні виділення коштів адміністрація зуміла застосувати всі свої важелі. Не відомо, коли вирішимо проблему. На вересневій сесії ми знову висуватимемо її на обговорення.

Чому шляхи довели до такого стану?

— У суцільному бездоріжжі винна цілковита безгосподарність чиновників упродовж останніх 20 років. Що цікаво, всі області однаково фінансує Укравтодор. Гроші виділяють із розрахунку на 1 кілометр автошляхів. Якщо Тернопільщина має менше доріг, то отримує менше фінансування. У нас їх більше — відповідно, коштів більше. Це адекватно. Залишається питання, чому в Тернопільській області хороші шляхи, а в нашій — ні.

Зараз ви читаєте новину «Кожному району потрібно півмільярда гривень на дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути