четвер, 11 лютого 2010 16:56

Концерт "Фабрики зірок-3" хочуть заборонити

14 лютого в Тернополі співатимуть артисти "Фабрики зірок-3". Поверх афіш активісти націоналістичної організації "Тризуб" розклеюють листівки з написом: "На українській сцені українські артисти співають українською або не співають взагалі".

"Фабрика зірок-3" — телевізійне реаліті-шоу "Нового каналу". Продюсери проекту із пересічних громадян готують зірок естради. Ті співають переважно російською мовою. Тепер гастролюють Україною. На сцені палацу "Березіль" у Тернополі заплановані два концерти. Квитки продають по 50–250 грн.

— Листівки мають змусити організаторів концерту зробити програму україномовною або скасувати взагалі, — каже голова обласного осередку "Тризубу" Зиновій Гвоздик. — Ми не проти, аби в Тернополі показували свої таланти іноземні співаки. Навіть не проти, аби українці у своїй програмі заспівали для нацменшин кілька пісень молдавською, російською, китайською. Але недопустимо, щоб на сцені в Україні українці співали лише російською.

Організатор концерту "Фабрики зірок" у Тернополі Олександр Пеньківський припускає, що "тризубівців" фінансують його конкуренти.

— Окрім мене, були й інші охочі займатися цими концертами, — каже. Скасовувати захід не планує.

Члени нацорганізації не уточняють, що вдіють, якщо російськомовний виступ таки відбудеться.

"Тризубівці" в Тернополі традиційно закидують яйцями українських артистів, які приїжджають із російськомовною програмою. Такі акції останніми роками проводили на концертах Андрія Данилка, Ірини Білик, гурту "ВІА Гра". 2007-го виступала Наталя Могилевська. Під час виконання першої ж пісні в неї влучило два яйця.

Із Тернополя "Фабрика зірок-3" поїде до Львова. 17 лютого два концерти відбудуться в приміщенні цирку. Усі квитки продані. Жодних акцій протесту керівництво закладу не чекає.

— Чому ж мають бути якісь протести? Співаки "Фабрики" українські виконавці, у їх репертуарі є й українські пісні, — каже директор-розпорядник Львівського державного цирку Олег Костюк, 49 років. — У Львові чогось подібного ніколи не було. Десь півроку тому в нас виступав якийсь російський виконавець. Бабульки від Української народної партії Костенка розбили навпроти цирку палатку. Закликали слухати українське. Більше інцидентів не пригадую.

Зараз ви читаєте новину «Концерт "Фабрики зірок-3" хочуть заборонити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути