понеділок, 11 липня 2011 05:15

Комп'ютери для бібліотек куплять за гроші Білла Гейтса

Близько сотні бібліотек області отримають комп'ютери з доступом до інтернету протягом чотирьох років. Це відбудеться в рамках програми "Бібліоміст — Львівщина".

— Львівську область обрали завдяки ініціативності місцевих бібліотек і влади, — каже директор програми "Бібліоміст" Матей Новак. — Тут книгозбірні справді живуть, а не існують задля галочки. Проведемо масштабні навчання всіх працівників читалень регіону для роботи в нових умовах. Тренінговий центр розміститься в обласній універсальній науковій бібліотеці на проспекті Шевченка,13. Плануємо провести літню школу для бібліотекарів.

Між бібліотеками щороку триває конкурс. Цьогоріч за його результатами комп'ютери отримають вісім бібліотек Львова та чотири бібліотеки в районах — Дрогобицькому, Червоноградському, Сокальському та Жидачівському.

— Заявки на конкурс подали дев'ять бібліотечних систем, переможцями стали шість, — каже регіональний представник програми Юлія Галій, 29 років. — Основні критерії відбору — правильно заповнена заявка та можливість забезпечувати безкоштовний інтернет для користувачів. Також звертаємо увагу на інноваційну діяльність. Наприклад, бібліотекарі села Доброгостів Дрогобицького району запропонували створити у себе скайп-центр спілкування з мігрантами.

Програму фінансує Фундація Білла та Мелінди Гейтс. На її реалізацію в Україні вони виділили грант $25 млн.

Зараз ви читаєте новину «Комп'ютери для бібліотек куплять за гроші Білла Гейтса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути