Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2012 05:30

Кнопки-секретки ховають під обшивкою салону

— Неписане правило для водіїв — витрачати на захист свого авто 3-5 відсотків його вартості, — каже 50-річний Василь Солан, працівник львівської станції технічного обслуговування "Автопульс".

— Найкраще ставити комбіновані системи захисту від крадіжки. Наприклад, звукову сигналізацію і механічні охоронні системи. У машини з автоматичною коробкою передач раджу ставити механічну систему-блокатор "Муль — Т-Лок", а на кермо блокатор типу "Гарант". Такі системи коштують від 600 до 1300 гривень. Щоб їх відключити, треба повозитися. Грабіжнику легше знайти таку саму модель з простішим захистом.

Індивідуальні форми захисту — "секретки" блокують коробку передач або подачу палива. Кнопки для розблокування ховають під обшивкою салону. Про її розташування знає лише власник автомобіля. Секретки коштують 270-1000 грн.

— Знаю випадки, коли злочинці вимкнули складну сигналізацію, але не знайшли кнопку-секретку, — додає. — У дорогих авто водії ставлять супутникові GPS-модулі. Вони найнадійніші. Така установка передає на мобільний телефон, якщо у машині якісь зміни, та точно показує її координати. І коштують відповідно. За простеньку треба віддати 2 тисячі гривень.

Найдешевша — звукова автосигналізація. Її можна поставити за 600 грн. Автозлочинцям найлегше її відключити. Зчитують радіочастоту та підбирають код.

Зараз ви читаєте новину «Кнопки-секретки ховають під обшивкою салону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути