четвер, 04 березня 2010 19:25

Каркас євростадіону збудують до кінця року

Автор: фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  Будівельники ”Азовінтексу” зварюють металеву арматуру для колон під західну трибуну стадіону у Львові до Євро-2012 у п’ятницю, 25 лютого. Цього дня будівництво оглядав віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник
Будівельники ”Азовінтексу” зварюють металеву арматуру для колон під західну трибуну стадіону у Львові до Євро-2012 у п’ятницю, 25 лютого. Цього дня будівництво оглядав віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник

Цього тижня маріупольська компанія "Азовінтекс" відновила будівництво футбольного стадіону до Євро-2012 у Львові. Два місяці там практично нічого не робили. Німецька компанія-консультант "Арена.Ком" вдосконалювала проект.

— Зараз робітники працюють одночасно по всьому периметру будівельного майданчика. Споруджують монолітні балки посадових рядів, які слугуватимуть опорою для трибун, — розповідає 44-річний Олег Засадний, директор Департаменту Євро-2012. — Раніше шість балок уже було збудовано на північній стороні стадіону. Всього по периметру арени до липня збудують 68 балок. До кінця року має бути готовий каркас арени, тобто перший і другий яруси, адміністративна частина західної трибуни та частина покрівлі стадіону.

2010-го уряд пообіцяв виділити на побудову 300 млн грн. Із початку цього року прийняли рішення перерахувати 100 млн грн.

В "Азовінтексі" переконують, щодня на стадіоні працює 170 людей. Більшість з них з Маріуполя. Окрім українців, є й турки. Подейкують, вони отримують вдвічі більшу зарплату — 1000 євро на місяць.

— У нас є вакансії. Аби взнати, кого саме потрібно, треба звернутися в наш офіс на вулиці Сахарова, 42. Зарплата у працівників різна. Жодних затримок нема, — каже директор львівської філії "Азовінтекс" Ігор Семьонов.

Футбольний стадіон у Львові повинні здати в експлуатацію у липні 2011 року.

Етапи спорудження арени

Листопад, 2008. Львівська міська рада підписала договір генпідряду із маріупольською компанією "Проектно-будівельне підприємство "Азовінтекс". Його власники — брати-бізнесмени Олександр та Сергій Тарути. Розпочали земельні роботи.

Січень, 2009. Спорудження фундаменту.

Травень, 2009. Зводять несучі колони глядацьких рядів. Почали будівництво підвалин західної трибуни. Вона є найважливішою і найскладнішою для спорудження. На ній розмістять офісні та адміністративні приміщення, заклади харчування та віп-зони.

Вересень, 2009. Завершили бетонування колон під дві трибуни.

Січень-лютий, 2010. Призупинили роботи.

25 лютого, 2010. Відновили будівництво. Фахівці кажуть, чаша стадіону готова на 15–18%.

1 березня, 2010 — "Азовінтекс" оголосила про завершення бетонування колон на західній та північно-східній трибунах стадіону.

Зараз ви читаєте новину «Каркас євростадіону збудують до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути