Ексклюзиви
четвер, 10 червня 2010 20:52

Через зсув ґрунту перекинулася вантажівка

У понеділок, 7 червня, у селі Печорна Заліщицького району Тернопільщини перекинулася вантажівка "ФАВ"". За кермом сидів 57-річний житель села Кам"яна Сторожинецького району Чернівецької області. Від отриманих травм помер у кареті швидкої допомоги.

— У нас при в"їзді в село спуск з гори дуже складний. Водій намагався затормозити, та не вдавалося. Певно, щось з гальмами сталося. Заїхав спочатку у мур при дорозі, потім у дерева біля яру. Там би мав зупинитися. Але, мабуть, якраз у той момент земля зсунулася. Машину перекинуло в яр, — розповідає Марія Яніга, 51 рік, голова Печорнівської сільради. — Люди кинулися витягати шофера. Викликали рятувальників і медиків. Шофер спочатку ще живий був, але весь синій. Так його рулем придавило.

— Для Тернопільщини, як і для всієї Західної України, зсуви — явище характерне. Це пов"язано насамперед із геологічною будовою території. За останні тижні випало багато опадів. Під вагою підґрунтових вод земля і зсовується, — пояснює 53-річний Орест Сінгалевич, начальник обласного управління з питань надзвичайних ситуацій. — Те, що від зсуву перекинулася вантажівка, є унікальним випадком. Це те саме, якби камінь падав з гори і спричинив аварію. Самі люди із зсувами зробити нічого не можуть. У нас є спеціальні карти, де позначені місця можливих зсувів. Але робити щось для їх уникнення нема сенсу. Краще виділити кошти на відселення із таких зон.

Зараз ви читаєте новину «Через зсув ґрунту перекинулася вантажівка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути