вівторок, 22 липня 2008 07:08

Із Підкаменя до Почаївської лаври прокладуть дорогу

Другий етнофестиваль "Підкамінь" проходитиме 25–27 липня в однойменному селі Бродівського району на Львівщині. Очікують приблизно 10 тис. гостей.

— Сайт фестивалю щодня відвідують п"ятсот людей, — хвалиться голова оргкомітету "Підкаменя" Олександр Ганущин. — На сайті "У контакті" у групу "Підкамінь-2008" записалося 1620 людей. Усі вони бажають відвідати захід.

Протягом трьох вечорів виступатимуть гурти "Чоботи з бугая", "Вій", "Дивні", "Мертвий півень". Удень проводитимуть літературні читання, окремий майданчик облаштують для дітей. До Підкаменя запросили членів козацького та лицарського товариств.

Дійство проводиться на просторій галявині на околиці села. Посередині її стоїть камінь-велетень. Поряд — греко-католицький монастир.

— Торік поставилися до фестивалю насторожено. Чекали, що вночі молодики полізуть через огорожу, — згадує брат Юліан, ченець монастиря. — Проте всі поводилися чемно. Коли молоді люди курили біля храму, носили в руках баночку, щоб не струшувати попіл на землю. Увечері я сам одягнув замість ряси вишиванку й пішов подивитися, як усе проходить.

До наступного року організатори хочуть з"єднати новою дорогою Підкамінь із Почаївською лаврою.

— Куполи лаври видно з вершини каменя-велетня, — говорить Ганущин. — Проте прямої траси немає, тільки об"їзд. Розповідають, що в радянські часи дорогу не збудували через місцевий радгосп. Його керівництво побоялося, що всі жінки з Підкаменя поїдуть працювати на швейну фабрику в Почаєві.

Щогодини з районного центру до Підкаменя курсують автобуси. Організатори радять їхати на фестиваль зі своїми наметами. Гостей можуть поселити в себе й місцеві. Беруть за ніч 25–30 грн.

Зараз ви читаєте новину «Із Підкаменя до Почаївської лаври прокладуть дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути