понеділок, 26 вересня 2011 08:45

Гречка з нового врожаю з'явиться у жовтні

— Почула, що в "Рукавичці" гречка по 9 гривень за кілограм. Поїхала минулого тижня аж на Луганську, купила 8 кіло. Думаю, така халява, треба запасатися. А в понеділок заходжу в "Арсен", а там по 8,60. І черг нема, ніхто не розбирає, — каже пенсіонерка іншій в автобусі №11.

Дешева крупа з'явилася у Львові два тижні тому. Продають вагову та фасовану. Фасована по 900 г різних торгових марок дорожча на 3–4 грн.

— Та як не розбирають, — відказує їй співрозмовниця. — Я була вчора в "Арсені". Ту по 8 розкупили, а завезли вже по 9 із копійками.

Експерти радять не створювати ажіотажу. Запевняють, що дефіциту або подорожчання крупи найближчим часом не буде. Зараз готуються продавати новий урожай.

— Збір гречки та переробка зерна триватимуть до кінця жовтня. Тому за місяць-два варто чекати стабілізації ціни. Стане відомо, які у нас запаси, — розповідає експерт з аграрних питань облдержадміністрації Іван Стефанишин, 57 років. — Головними постачальниками крупи є сусіди — Тернопільська, Хмельницька та Вінницька області. А там добре вродило цього року.

Зараз ви читаєте новину «Гречка з нового врожаю з'явиться у жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути