четвер, 30 вересня 2010 17:08

Геморой можна вилікувати без операції

Автор: фото з архіву Центру реабілітації
  Львівський міжрегіональний центр соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів на вул. Хуторівка
Львівський міжрегіональний центр соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів на вул. Хуторівка

Лікарі-проктологи радять не відкладати візит до них уже за перших проявів геморою — свербінні, появі вузликів біля заднього проходу, виділень крові з калом. Захворювання виникає в людей "сидячих професій", тих, хто мало п"є рідини, споживає продукти з низьким вмістом клітковини, фізично перенапружується, а також у жінок під час вагітності.

Обстеження таких хворих у проктолога — обов"язкове, бо подібні прояви є також і під час передракових недуг прямої кишки. Часто хворі відкладають візит до проктолога, а коли зважуються на нього, то їм рекомендують лише мазі чи ректальні свічки або скеровують на операцію. Про альтернативу операціям та ефективність сучасних методів лікування геморою розповідає лікар-проктолог Львівського міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів Юрій Коваль:

— До нас часто звертаються люди, які намагалися безрезультатно подолати свою хворобу. Вік більшості з них — 45–65 років. Операція для них є небажаною, бо для цього треба відірватися від своїх справ. Хворі бояться, що після хірургічного втручання відчуватимуть біль і дискомфорт, не впевнені, що проблема не повернеться.

Чи є альтернатива хірургічному втручанню при цьому захворюванні?

— Звісно, що так. Життя не стоїть на місці. У світі малоінвазивними методами лікують геморой у 80 відсотках випадків захворювання, а в Україні — лише 5 відсотків.

Які методи лікування геморою ви пропонуєте?

— У нашому медичному центрі ми пропонуємо пацієнтам лікувати геморой сучасними методами. Зокрема, накладаємо спеціальні гумові кільця на гемороїдальні вузли, завдяки чому вони поступово зникають, пропонуємо сеанси лікування інфрачервоними променями або електропроцедури з допомогою найновішого апарата — ГЕМОРОН. Втручання при усіх цих способах тривають лічені хвилини і є безболісні. Загалом курс триває приблизно два-три місяці. Пацієнти приходять на процедури раз на три-чотири тижні, а вдома, практично, ні в чому себе не обмежуючи, оздоровлюються. Люди можуть приїжджати на процедури з районів області, навіть з інших міст України. Протипоказань для такого лікування практично немає. Найголовніше, що у 95 відсотках випадків після малоінвазивного лікування у пацієнтів не було виявлено рецидиву хвороби.


Львів, Сихів, вул. Хуторівка, 38

Тел./факс 0(32) 221 58 74

Моб. 0(67)721 86 09

www.mrehain.ua; www.proctolog.info

Зараз ви читаєте новину «Геморой можна вилікувати без операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути